Het harmonieorkest staat o.l.v. Nikki Kleijsen, het is sinds de fusie in 2012 een groot en goed bezet orkest dat uit ongeveer 65 muzikanten bestaat in de leeftijd van 11 tot 75 jaar.
De wekelijkse repetitieavond is op donderdag, er wordt dan hard gewerkt aan een zeer gevarieerd repertoire. Dit natuurlijk in aanloop naar concerten die we zelf organiseren of waar we voor worden uitgenodigd.

Buiten onze concerten is Harmonie Vorden jaarlijks aanwezig tijdens optochten en evenementen om voor de vrolijke muzikale noot te zorgen.
Daarnaast zijn er regelmatig optredens van delen van het orkest, bijvoorbeeld het koperensemble dat kerkdiensten begeleid en het Zwartepietenorkest, een dweilorkest dat ieder jaar als Zwarte Piet verkleed Sinterklaasmuziek speelt in het dorp.

harmonieorkest

Als een leerling de basis van het spelen en noten lezen onder de knie heeft komt hij of zij in het leerlingenorkest. Natuurlijk blijft de leerling ook de van de lessen vakdocent bezoeken. Leerlingen doen, als zij er aan toe zijn, hafabra theorie en praktijk examen via de KNMO en krijgen hier een officieel erkend diploma voor.

Het leerlingenorkest staat onder leiding van dirigent en docent Harrie ten Brinke en repeteert op de donderdagavond van 18.15 uur tot 19.15 uur.

Dit orkest is, voor wat betreft de bezetting, een afspiegeling van het "grote" harmonieorkest. Het orkest wordt, waar nodig, aangevuld met ervaren leden. Zo leert de jonge garde de kneepjes van het samenspel met de hulp van geoefende muzikanten. Ook raken de leerlingen zo vertrouwd met allerlei termen die in het orkest gebruikt worden en maken ze kennis met de dirigent en zijn rol.

Voor dit leerlingenorkest, de opstap naar het grote werk, worden jaarlijks concertjes en optredens gepland. Dit om aan een publiek van onder andere ouders, familie en vrienden te laten zien wat ze zoal in hun mars hebben. We proberen meerdere keren per jaar de leerlingen de kans te bieden met het orkest en solo hun vorderingen te laten horen.

Je wilt graag een instrument leren bespelen of hebt vragen neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De start voor het bespelen van een blaasinstrument is voor de jongste muzikantjes vaak de blokfluitles gegeven door Jannie Bakker op de woensdagmiddag.

De blokfluiters leren noten lezen en spelen vaak al na korte tijd kleine melodietjes. Meestal na een jaar kunnen de leerlingen een keuze maken voor een "echt" instrument dat binnen het harmonieorkest of de slagwerkgroep past. De leerlingen krijgen dan intern les of via de muziekschool Oost-Gelderland te Doetinchem. Deze lessen worden bijna allemaal in Vorden gegeven.

blokfluit2

Op dinsdagmiddag geeft Geert Jan Dijkerman slagwerklessen waarvan drummen een onderdeel is. De lessen zijn gericht op instroom binnen onze jeugdslagwerkgroep en of het harmonie orkest.

De lessen worden individueel of in kleine groepen gegeven in het Kulturhus te Vorden, Als een leerling daar aan toe is kan deze aansluiten bij de jeugdslagwerkgroep en of het leerlingenorkest. De jeugdslagwerkgroep repeteert op dinsdag aansluitend aan de lessen, het leerlingenorkest repeteert op donderdagavond van 18.15 tot 19.15 uur.

Leerlingen doen hafabra examen voor onder andere basis slagwerk, via de KNMO.

Je wilt slagwerklessen volgen of hebt vragen neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Slagwerk-opleiding

De koperblazers van Harmonie Vorden worden regelmatig gevraagd voor optredens. Bij kerkdiensten, maar ook bij andere gelegenheden laten zij gepaste muziek horen.

img 2301 20170417 1608553633