Harmonie Vorden Nieuws

Op zaterdag 2 juni is er het eerste Bronckhorster Muziekfestival. Er is deze zaterdagmiddag een doorlopend programma van de Bronckhorster muziekverenigingen bij Museum Smedekinck in Zelhem. Het festival begint om 13.30 en eindigt rond 18.30 met een groots gezamenlijk optreden. Tijdens deze afsluiting zal de nieuwe "Bronckhorster Mars" ten gehore worden gebracht door alle gemeentelijke en harmonie- en fanfare orkesten.

bmf bronckhorst 20180318 1508123100

Zaterdag 19 mei staat er een speciale dag  voor alle kinderen van de basisschool op het programma, met als titel “Op ontdekkingsreis met Toeters en Bellen”.
Een dag om kennis te maken met Harmonie Vorden en de instrumenten en jouw talent om een instrument te bespelen.
De dag bestaat uit verschillende workshops, gezellig samen eten en natuurlijk een afsluitend concert.
Het jeugdorkest heeft hierbij een belangrijke rol en is op zoek naar nieuw talent!
Zie hier voor een filmpje
cid 8252A4AB 1F7B 4FC9 BB00 4AC8FE0BB024

Het is alweer ruim vijf jaar geleden dat Harmonie Vorden ontstaan is uit een fusie van de twee Vordense harmonie orkesten. Destijds een spannende keuze, maar al snel bleek het zeer succesvol te zijn. En daarom wil Harmonie Vorden dit eerste lustrum uitbundig vieren.

PETER EN DE WOLF: EEN MUZIKAAL SPROOKJE IN EEN NIEUW JASJE!

De leerlingen van Harmonie Vorden hebben op zaterdagmiddag 3 februari een heel bijzonder verhaal
te vertellen. Ze brengen onder leiding van Harry ten Brinke een verrassende uitvoering van “Peter en
de Wolf”. Het verhaal van het jongetje Peter dat graag eens wat meer van de wereld wilde zien dan
alleen de muur die om het erf van zijn opa’s huis stond. Als het hek op een dag open staat, grijpt hij
zijn kans en gaat de wereld in…

Een verslag van ons najaarsconcert uit het Contact vind je hier

Harmonie Vorden organiseert zaterdag 4 november het najaarsconcert in de Dorpskerk van Vorden.
Wij doen dit samen met Colorful Music en Koor Venhorst.

Pop by Harmony

Afgelopen 8 april hadden we ons jaarlijkse voorjaarsconcert. Met het thema Pop by Harmony werden er veel popnummers ten gehore gebracht. Voor een verslag uit de lokale krant Contact klik hier.

Op 29 oktober hadden we ons jaarlijkse najaarsconcert. Voor een verslag uit de lokale krant klikt u hier

Harmonie Vorden organiseert zaterdag 29 oktober het najaarsconcert in de Dorpskerk van Vorden.
Vorig jaar is besloten dit concert te benutten om jonge musici in samenwerking met de harmonie een podium te bieden. Op 29 oktober is er een hoofdrol weggelegd voor Annelies Vrieswijk op saxofoon en Diederik Ornee op klarinet.

Op 9 april organiseerde Harmonie Vorden een groot concert in de sporthal. Het thema was muziek uit Cartoons/tekenfilms en medewerking was er van zangeres Cleo Vlogman en een aantal jongeren die op een komische wijze de presentatie deden.

De foto's hiervan zijn te vinden in het fotoalbum. Verder is er hier een verslag van het concert in de lokale krant het Contact.

Cartoon Movie Music

Vorden, Op zaterdagavond 9 april organiseert Harmonie Vorden het jaarlijkse voorjaarsconcert met als titel “Cartoon Movie Music”. De keuze uit de vele tekenfilms en series met soms bijzondere en zeer herkenbare melodieën was voor orkest en slagwerkgroep een enorme snoeptrommel waaruit het lastig kiezen was. Vanuit de beschikbare muziek is voor het voorjaarsconcert een programma samengesteld dat jong en oud zal boeien. Een bonte verzameling, zoals dat hoort bij cartoons en tekenfilms van meestal zeer bekende melodieën zal deze avond voorbij komen.

Onze slaatjesactie dit jaar was zeer geslaagd. Alle 2500 slaatjes die wij gemaakt hebben, zijn verkocht. Dank aan alle inwoners voor het kopen en medewerkers voor het verkopen!

Op zaterdag 6 juni geven onze leerlingen een limonadeconcert om 16.00 uur. U bent van harte uitgenodigd om te komen!

Zaterdagavond 11 april werd ons voorjaarsconcert gehouden in sporthal ‘t Jebbink. Thema dit jaar was: “In Vrijheid”, een keuze die niet alleen geïnspireerd is op 70 jaar bevrijding maar op de vrijheid die sinds die tijd in Nederland is. We zijn een tolerant land en kunnen zeggen wat we willen en daar staan we graag muzikaal bij stil. Het werd een zeer geslaagde avond.

Hier een stuk uit het Contact over ons voorjaarsconcert

Sinds onze algemene ledenvergadering op 31 maart hebben we een nieuwe voorzitter bij Harmonie Vorden. Na vele jaren bestuurswerk bij eerst Concordia en vervolgens bij Harmonie Vorden heeft Gerrit Nijenhuis de voorzittershamer overgedragen aan Wout Dekkers.

Op 12 en 13 december hebben wij onze jaarlijkse oliebollenactie. U koopt toch ook weer onze heerlijke oliebollen?

Op donderdag 10 juli hield Harmonie Vorden een zomeravondconcert midden in het dorp. Met een zomers programma en goed weer was het een hele aangename avond. Voor een verslag uit de plaatselijke krant het Contact zie hier.

Autobedrijf Groot Jebbink had een actie voor diverse verenigingen uit Vorden. Bij deze actie heeft autobedrijf Groot Jebbink ook Harmonie Vorden een mooi bedrag gegeven. Hier meer informatie over de actie uit het Contact.