Goed begin is het halve werk! Nieuwe voorzitter en nieuw instrument bij aftrap seizoen Harmonie Vorden. 

 

Op donderdag 29 augustus jl. hadden de leden van Harmonie Vorden de eerste repetitieavond na de zomervakantie. Op deze avond werd een extra algemene ledenvergadering ingelast, een nieuwe voorzitter en secretaris treden toe tot het bestuur.

Nadat Theo Groot Nuelend 1,5 jaar interim-voorzitter is geweest heeft Ellen Brom de voorzittershamer overgenomen. Ellen speelt sinds 2 jaar op trompet mee in het harmonieorkest, nadat ze in Vorden is komen wonen. Tijdens de ALV bleek dat alle leden positief gestemd waren want ellen werd unaniem verkozen tot de nieuwe voorzitter van Harmonie Vorden. We wensen haar een mooie tijd toe als voorzitter en gezicht van deze muzikale vereniging. Theo Groot Nuelend werd hartelijk bedankt voor zijn inzet als interim voorzitter en ontving als dank een bloementje. Theo Groot Nuelend blijft vertegenwoordigd in het bestuur. 

Tijdens de ALV waren twee bestuursleden niet herkiesbaar en namen daarmee afscheid van het bestuur. Secretaris Lian Berends – Nijenhuis draagt na twee termijnen het secretariaat over aan Jeanine Heijenk. Gertjan Uiterweerd nam ook afscheid van het bestuur. Beiden werden bedankt door Theo Groot Nuelend voor de verrichtte werkzaamheden in de afgelopen jaren en ontvingen een bos bloemen. 

Het dagelijkse bestuur van de vereniging is op dit moment: Ellen Brom (voorzitter), Jeanine Heijenk (secretaris) en Melanie Siemes-Graffelman (penningmeester). Harmonie Vorden is ontzettend blij met alle zeer actieve leden binnen de vereniging die zich in willen zetten voor de vereniging. 

De eerste repetitie klonk extra goed door een aantal nieuwe instrumenten die in gebruik zijn genomen. Voor de zomervakantie werden er al een 4e pauk, xylofoon en klokkenspel in gebruik genomen door de slagwerkers. Na de vakantie kon Cas Wiegman muziek gaan maken met zijn nieuwe trompet. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Werf en het Cultuurfonds.

Ook het leerlingenorkest mocht weer repeteren na muzikale rust in de zomer. Zij bereiden zich voor op hun deelname aan een jeugdfesitval in Ammerzoden. Voor de leerlingen een leuke en leerzame ervaring.  

Het harmonieorkest bereid zich voor op het kerstconcert wat op zondag 15 december gegeven zal worden in de Dorpskerk te Vorden. Noteer dit gerust alvast in uw agenda.

Wilt u contact opnemen met Harmonie Vorden? Kijk dan op de website, www.harmonievorden.nl